BUURKRACHT zoekt buurtgenoten voor energiebesparingsactie !!!!!

Geplaatst op: 03-11-2016 09:12
Energie besparen is goed voor de portemonnee,  voor het milieu, voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar als mensen er samen de schouders onder zetten, lukt het wel. Buurkracht wil dat ook de bewoners van de Haagse Beemden concrete energiebesparingsacties opzetten.
                        
Doe je mee?
Vele handen maken licht werk. Daarom zou het fijn zijn als buurtgenoten samen de kar willen trekken. Er is van alles te doen, denk aan het informeren van de buurt, het organiseren van een informatiebijeenkomst en het vergelijken van offertes. Buurtgenoten die al energiebesparende maatregelen genomen hebben zoals zonnepanelen of isolatie zijn van harte welkom om hun kennis en ervaring te delen: alle hulp is welkom.

Ondersteuning van Buurkracht
Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van netbeheerder Enexis ondersteunt buurten die samen met energiebesparing aan de slag willen. Die buurten bepalen samen óf en welke maatregelen ze aanpakken. Buurkracht helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen.

Bekom is op vraag daarbij het podium vanwaar af Buurkracht haar initiatieven / hulp kan kenbaar maken.

Samen besparen loont
Zo besparen een aantal huishoudens in Princenhage samen per jaar al bijna € 20.000,- aan gas en elektriciteit. Dat wil de Haagse Beemden natuurlijk ook

Doe je mee?
Wil je eerst wat meer weten, dan kun je op de website van Buurkracht, www.buurkracht.nl terecht.

Heb je er vervolgens een goed gevoel bij / zin in, meld je dan aan via het Bekom. De wijkraad wil dan wel als coördinator van de activiteiten optreden en bewoners / buurten met elkaar in contact brengen. Voor vragen, ideeën en inspiratie kun je op de website van Buurkracht terecht. Of op de openbare vergaderingen van Bekom, waar je je mede wijkbewoners treft natuurlijk.

zie ook Wat is buurkracht?

buurkracht
Terug naar de vorige pagina