Miljoenenorder 380 kV-lijnen voor Spie

Geplaatst op: 11-02-2017 15:48
De Bredase technische dienstverlener Spie gaat de elektriciteitslijnen leveren voor twee hoogspanningslijnen in Nederland, onder meer voor het 380 kV-tracé door West-Brabant. Het gaat om een order van enkele `tientallen miljoenen euro`s`. Dat heeft hoogspanningsnetbeheerder TenneT bekendgemaakt.
                                  
De nieuwe masten, type Wintrack-2, worden voor twee hoogspanningslijnen voor circa 200 miljoen euro ontworpen en gemaakt door de Heijmans-Europoles-combinatie uit Rosmalen. De leverancier van de elektriciteitslijnen, Spie, gevestigd op bedrijventerrein Steenakker in Breda, is het Nederlandse hoofdkantoor van de gelijknamige Franse techniekgigant.

,,We werken vaker samen met Spie aan hoogspanningslijnen", zegt woordvoerder Jeroen Brouwers van TenneT. ,,Het gaat om grote projecten die jaren in beslag nemen. Voor West-Brabant is het de bedoeling dat er in 2020 met de aanleg van de lijn wordt begonnen. Het exacte bedrag van het contract kan ik niet noemen, maar het gaat om een investering van tientallen miljoenen euro`s."

lees verder op BN de Stem


Terug naar de vorige pagina