Koken bij het Beemdhuis

Geplaatst op: 11-04-2017 11:25

Koken bij het Beemdhuis

 

Al bijna een jaar geleden was het, dat het Beemdhuis aan de Julie Claeysstraat haar deuren openden. Gedurende de bouw, dacht een bewoonster van de overkant, daar zou ik misschien wel vrijwilligerswerk willen gaan doen en uiteindelijk is dat ook zo gekomen.

 

Winny Deuning begon als vrijwilligster te helpen bij het ontbijt. Dat vond ze erg leuk om te doen, omdat ze merkte, dat de bewoners de persoonlijke aandacht erg op prijs stelden. Het simpel aanwezig zijn, of daadwerkelijk een boterham smeren, het is net wat iemand nodig heeft. Het leuke is de spontane praatjes die ontstaan door haar aanwezigheid. Zo komen ook liedjes en versjes van vroeger naar boven. Ook tijdens een wandeling.

Twee tot drie ochtenden in de week is Winny er te vinden, voor het ontbijt, een wandelingetje, of het klaarzetten van de koffietafel.

 

Sinds het moment dat ze in het weekend om toerbeurt willen gaan koken voor de bewoners, omdat de vaste kok alleen door de weeks kookt, heeft Winny het initiatief genomen om daar als vrijwilligster ook aan mee te doen. Dat werd afgelopen weekend een succes. Haar Indische rijst met smoorkip viel goed in de smaak. Ze had hem dan ook aangepast naar de smaak van de bewoners, die niet te pittig eten gewend zijn.

Over een week of zes/zeven wil ze weer koken voor de bewoners. Dan zal haar maaltijd een Hollandse pot zijn met echte gehaktballen en jus.

Koken bij het Beemdhuis
Nog even controleren bij de oven

Koken bij het Beemdhuis
Winny schept op voor bewoonster Guida

Terug naar de vorige pagina