Bijeenkomst "Laat je horen voor wind!", windmolens langs de A16

Geplaatst op: 17-04-2017 20:52
Langs de A16 komen in windmolens. Het rijk, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten langs de A16 willen dit samen met projectontwikkelaars en inwoners realiseren.

De samenwerkende energiecoöperaties in Breda willen in eigen beheer een aantal van deze windturbines realiseren. De opbrengst keert terug naar de lokale gemeenschap. Particulieren kunnen investeren in de windturbines, die lokale, betaalbare groene stroom leveren. Met de opbrengst worden vervolgens nieuwe lokale projecten gestart die een bijdrage leveren aan de lokale ontwikkeling en energietransitie, staat in het manifest ‘Het komt je aanwaaien’ dat in februari door verschillende partijen werd ondertekend.

Lokaal zijn er verschillende geluiden over de komst van de windmolens, hoort Jan Schouw van A16 Wind/t, de samenwerking van Bredase duurzaamheids- en energiecoöperaties en in februari 2017 van start gegaan. “We hebben enthousiaste leden voor wie de energietransitie niet snel genoeg kan gaan. We horen ook van bewoners langs de A16 die zich zorgen maken over geluidsoverlast, slagschaduw, natuurbescherming en horizonvervuiling. Als
burgerinitiatief willen we graag deze verhalen horen en meenemen om te komen tot een goed voorstel bij de provincie.”

Daarom is iedereen uitgenodigd voor de bijeenkomst ‘Laat je horen voor de wind’ op dinsdag 18 april. Met deze bijeenkomst willen we bewoners de mogelijkheid geven om van zich te laten horen. Iedereen is welkom met vragen, zorgen, ideeën of opmerkingen.

Bijeenkomst ‘Laat je horen voor wind!’
Aanvang 19.30 uur
Start avond 20.00 uur
Locatie Podium Bloos, Speelhuislaan 153, Breda.
Gratis parkeergelegenheid bij de Watertoren

Aanmelden voor ‘Laat je horen voor wind!’ of liever je verhaal direct achterlaten? Stuur een bericht naar info@a16windt.nl

Voor meer info: https://www.facebook.com/A16Windt-1417864964941872/?fref=ts

Windmolens A16Terug naar de vorige pagina