Cybercrime: wat is dat eigenlijk?

Geplaatst op: 19-04-2017 21:30
U heeft goed hang- en sluitwerk en gebruikt het ook. Ook let u goed op wat er in uw straat gebeurt en als u een verdachte situatie ziet, belt u 112. Dan bent u goed bezig als buurtpreventist. U bent veilig, of toch niet helemaal??

Er zijn inbrekers die u niet ziet. Inbrekers die via een hele kleine opening uw woning in kunnen komen. Die precies weten wat u op uw bank heeft staan en het er ook nog eens zo vanaf kunnen halen. Of bijvoorbeeld weten wat u eet vanavond. Zijn het de Russen, Amerikanen of toch de Chinezen? Cybercrime is helaas geen science fiction, maar het is aan de orde van de dag. Er zijn zelfs deskundigen die beweren dat het inbreken via internet, de ‘gewone inbraken’ gaat overstijgen.

Eén ding is zeker: of je nu president, generaal of buurtpreventist bent, we lopen allemaal het risico slachtoffer te worden van de zogenaamde Cybercrime. Maar wat voor gevaar lopen we dan, hoe groot is dat gevaar, en natuurlijk niet op de laatste plaats: wat kunnen we er tegen doen? Zaken die we bij Buurtpreventie allemaal erg belangrijk vinden.

Daarom organiseert Buurtpreventie Breda op 9 mei a.s. een speciale avond over criminaliteit via het internet, oftewel Cybercrime. U leert hier onder andere wat Botnet betekent, hoe cyber afpersing werkt, wat password cracking nou precies voor gevolgen kan hebben en wat er kan gebeuren als u slachtoffer wordt van identiteitsfraude. Uiteraard krijgt u ook handvatten hoe u zich hiertegen kunt wapenen.

Lijkt u dit interessant en wilt u hier bij zijn, laat ons dit dan uiterlijk op 27 april a.s. weten via info@buurtpreventiebreda.nl.
Tijd : start 19:30 u (inloop vanaf 19:15 u) Waar : dat is nog niet bekend, deze hoort u van ons samen met de bevestigingsmail.

BuurtpreventieTerug naar de vorige pagina