Jubileumeditie Koningsspelen Breda was onvergetelijk

Geplaatst op: 21-04-2017 20:33
Bijna alle basisschoolkinderen in Breda beleefden op 21 april massaal hoe leuk het is om te sporten. De Koningsspelen in Breda bestond uit veel sport-, beweeg- en spelplezier.

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde Breda Actief het sportieve festijn. Daarbij deden maar liefst 6200 kinderen van 28 verschillende scholen mee op drie grote locaties en 11 kleinere locaties. Met meer dan 60 partners zorgden Breda Actief, Jeugdsportfonds Breda, Teamplay@NAC, Deltalent en Stichting BAS ervoor dat kinderen genoten van een onvergetelijke dag.

Op de 11 locaties in de Haagse Beemden en Prinsenbeek werd er enthousiast gedanst op het lied van Kinderen voor Kinderen. Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer van alles te beleven. De hele dag door konden de kinderen zich uitleven met meer dan 70 verschillende spellen. De onderdelen trendsporten, het Kraak de Rabobank kluis spel, survivalspelen, waterspelletjes en sport en spel passeerden daarbij de revue. Maar liefst 43 sportaanbieders waren er verspreid over Breda om clinics te verzorgen en kinderen enthousiast te maken voor hun sport. En natuurlijk konden opblaasbare attracties waaronder een heuse pannakooi van NAC niet ontbreken.

Tijdens de gezamenlijke pauze veranderden de locaties in één groot picknickterrein. JOGG Breda, in samenwerking met de Aartsenfruit Kids Foundation en Hero Benelux, zorgden voor een gezonde traktatie. Ook aan de 100 vrijwilligers en 50 medewerkers werd gedacht. Zij kregen vanuit verschillende partijen, Winkeliersvereniging Hoge Vucht, De Emté, Albert Heijn, Jumbo en Colour Kitchen een gratis lunch aangeboden. Nadat iedereen weer energie had, konden de laatste vier rondes van start gaan.

Om 14.30 uur werd het sportieve festijn afgesloten met het officiële Koningsspelen Breda-lied. Dit lied is, samen met posters, kleurplaten en fluitjes, gratis aangeboden aan alle basisscholen in Breda. In samenwerking met Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda, Bredase singer-songwriter Aline Hilderink en de band There There is het Koningsspelen Breda-lied tot stand gekomen. De Gemeente Breda ondersteunde en faciliteerde het initiatief.

Koningsspelen


Terug naar de vorige pagina