Dansspektakel Freedom laat 650 amateurdansers stralen

Geplaatst op: 14-06-2017 16:11
Op zaterdag 24 en zondag 25 juni presenteert Ghislaine Dance Company vier keer haar nieuwe dansspektakel Freedom in het Chassé Theater in Breda. Verschillende verhalen over vrijheid vormen de rode draad van deze wervelende show, waarin alle denkbare dansstijlen naadloos met elkaar verweven zijn. Met zo’n 650 dansers is dit veruit de grootste amateurvoorstelling van het jaar.

Het verhaal begint met een jongen die graag wil dansen, maar hiermee gepest wordt. Na een knokpartij op school schrijven de leerlingen voor straf een opstel over vrijheid. Vier van die opstellen komen in de voorstelling aan bod en belichten vrijheid vanuit verschillende invalshoeken. De stijlen waarin gedanst wordt, zijn al net zo divers: klassiek, kleuterdans, showdance, breakdance, afro-dancehall, hiphop en modern.

Aan deze elfde show van Ghislaine Dance Company is ruim anderhalf jaar gewerkt. Tussen het eerste idee en de laatste puntjes op de i hebben meer dan honderd mensen uit de Haagse Beemden en omstreken samen de schouders eronder gezet. Onder meer voor het draaiboek, de choreografieën, de decors, special effects en de kleding. De honderden grote en kleine dansers trainden een jaar lang trouw iedere week alle danspassen en bewegingen. Het resultaat: een amateurvoorstelling van hoge kwaliteit die een must is om mee te maken. Een belevenis voor jong en oud.

Ghislaine
Knuffels

Ghislaine
West-Oost

Ghislaine
VoodooTerug naar de vorige pagina