Talentvolle meisjes moeten tegen andere meisjes kunnen voetballen

Geplaatst op: 17-06-2017 08:23
Officiële aftrap meisjesvoetbal een feit

Vandaag werd het nieuwe talentonwikkelingsprogramma van Deltalent officieel afgetrapt door trainer Robbert Maaskant en Ron Dujardin, wethouder sport Gemeente Etten-Leur. Op de sportvelden van High School Breda (Graaf Engelbrecht College) aan de Ganzerik konden de gasten met eigen ogen zien hoe talentvol de meiden zijn door middel van de technische training van ex-KNVB trainer Errol Sint Jago.

Ron Dujardin, wethouder sport Gemeente Etten Leur: “Het is goed om talentvolle voetbalsters uit de regio op de kaart te zetten. Het goede aan Deltalent is daarbij dat zij een balans creëren tussen opleiding en talentontwikkeling in de sport. Want je moet bij beide presteren. Het mooie van de talentontwikkelingsprogramma’s zoals bij meisjesvoetbal is dat het anderen inspireert ook te sporten en bewegen. Want door te sporten en bewegen wordt je weerbaarder, het is goed voor je gezondheid en je zit lekkerder in je vel.”

Het programma
Sinds 1 mei 2017 is Deltalent op 3 locaties ( Breda, Etten-Leur en Roosendaal ) met 23 meiden gestart met talentontwikkeling vrouwenvoetbal. Het gaat daarbij om jonge ambitieuze meisjes tussen de 11 en 18 jaar. Naast dat zij lid zijn van hun eigen vereniging, trainen zij graag extra onder de professionele begeleiding van Errol Sint Jago. De trainer heeft vele jaren voor de KNVB gewerkt als voetbaltrainer talentontwikkeling. Naast de technische voetbaltrainingen worden de jonge dames bewust gemaakt van het belang van voeding, gezondheid, lifestyle en het commercieel kunnen denken. Voetbaltrainer Robert Maaskant verzorgt daarbij clinics en aanvullend trainingen voor de meiden. Bovendien adviseert hij de coaches.

Robert Maaskant, adviseur meisjesvoetbal, over het programma: “Meisjesvoetbal is in opkomst. Tijdens mijn tijd in Amerika zag ik van dichtbij de ontwikkeling en het wereldkampioenschap van de dames. Het draait daarbij om ambitie: hoe graag wil je het? Voor het meisjesvoetbal in de regio is het belangrijk dat talentvolle meisjes kunnen voetballen tegen andere meisjes van verschillende clubs. De juiste begeleiding en goede trainingen, in combinatie met het volgen van een studie, een sociale leven en sporten. zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf kunnen halen. Daarbij staan de meiden centraal. Uiteindelijk wil ik ze helpen om te gaan voor het allerhoogste niveau wat ze kunnen bereiken.”

Binnen het talentontwikkelingsprogramma is er een nauwe samenwerking tussen High School Breda, Deltalent, Johan Cruyff College, Gemeente Etten Leur, Gemeente Breda en Breda Actief. Elke dinsdag en donderdagochtend trainen de talenten om half acht. En op maandag en dinsdag om 16.00 uur. Een van deze talenten is Britt Hentenaar. Zij is erg enthousiast over de trainingen van Deltalent: we zijn in een korte tijd al een hechte groep geworden. We leren veel van elkaar. Ik train in totaal, met deze trainingen, vijf keer per week. Ik hoop hierdoor op het hoogste niveau te bereiken. Daarvoor is nog meer persoonlijke begeleiding nodig. Wat mijn droom is? Om uiteindelijk bij Ajax terecht te komen.”

Een nieuwe app
Vanaf augustus start het talentontwikkelingsprogramma met een app om de persoonlijke begeleiding nog meer vorm te geven. Herman Kruis, voorzitter Deltalent, over deze app: “Door middel van een app kan nog beter ingespeeld worden op de profielen van de spelers. Daarbij kunnen de trainers inspelen op de persoonlijke behoeften in begeleiding.”

Nieuwe trainingen vanaf september
Naast voetbal heeft Deltalent zes andere sporten onder haar hoede. Het is de bedoeling dat vrouwenvoetbal in de voetsporen van deze sporten treedt. Hier zijn vanuit veel verschillende locaties, ambitieuze en talentvolle sporters voortgekomen. Meiden die ook ambitieus zijn en nog niet meetrainen kunnen zich opgeven voor nieuwe trainingen die vanaf september plaatsvinden. Voor meer informatie en aanmelden kan contact opgenomen worden met Ton Engelen via: info@deltalent.eu.

Meisjesvoetbal
Foto: Frans Krechting.


Terug naar de vorige pagina