Heerlijk Rondje Burgst

Geplaatst op: 17-06-2017 22:27
Het is al weer een week geleden dat Stichting Kunstschatten het Heerlijk Rondje Burgst organiseerde in de landgoederenzone van het groene hart van de wijk. Een stralende dag, waarop veel moois gebeurde. 

Bij de Kleine Hoeve liep de route door het veld en langs het voedselbos. Vijf kunstenaars stonden langs die route. Anja Barendrecht, Anne Mieke Smit, Jan Bolder, José Jonkers en Melanie van Dorp. Ieder bracht de omgeving op hun eigen manier in beeld. De één schilderde op hout, anderen op doek. En er werden ook creaties van natuurlijke materialen gemaakt.  
Rondom de boerderij en op het plein kon men zich te goed doen aan diverse lekkernijen, zoals Cambodjaanse curry met rijst en biologische crêpes met biologische producten voor erop. Er was ook een barbecue van vleeshouderij v.d.Haar-Snijders.  

Vera Kemme en Anja Wierckx-Staps verzorgden harp en accordeonmuziek op de Kleine Hoeve. Vera had haar troubadour harp bij. Het mooie was, dat de snaren van de harp soms door een windvlaag werden gegrepen, met geweldig mooie en prachtige geluiden tot gevolg. Dat gebeurde soms ook tijdens het spelen van Vera. Dat was echt genieten. 
Er was kantkloswerk te bezichtigen en er was een tentoonstelling van 40 jaar Haagse Beemden. Deze laatste werd verzorgd door Heemkundekring Op de Beek. Henk van Opstal wist er veel over te vertellen. 
Het gracieus optreden van de Cambodjaanse dansgroep Khoun Khmer Apsara, was lieflijk en vertederend. (Khoun = kind, Khmer = Cambodjaans, Apsara = traditionele dans)

Bij Kinderboerderij De Sik was het startpunt van de wandeling door Burgst, verzorgd door Heemkundekring Op de Beek. Elk half uur startte een wandeling. De belangstelling daarvoor was zo groot dat: tegen de middag alle toegangskaartjes uitverkocht waren. Op het podium bracht de band Ambeua pop- en rocknummers, waar het publiek af en toe bij meezong.

Kinderen konden bij een kraampje beestjes van wol maken. Om de inwendige mens te versterken waren er (kaas)bitterballen en worstenbroodjes.
IJsco schepte ambachtelijk ijs. Achter de Grote Hoeve om was door het weiland een pad gemaaid naar de kleine Hoeve. Langs dat pad stonden twee tractoren waar kinderen in mochten klimmen. Iets verderop verzorgde Scouting Haagse Beemden avontuurlijke spelletjes.

Stichting Kunstschatten Haagse Beemden organiseert het Heerlijk Rondje Burgst afwisselend met de Haagse Beemden Kunstroute. U kunt het alvast in uw agenda noteren op de tweede zondag in juni. 

Heerlijk Rondje Burgst
Jam, honing en andere biologische producten konden op de biologissche Crêpes

Heerlijk rondje Burgst
Anja Brandrecht legt uit wat NatuurCreatie doet.

Heerlijk rondje Burgst
Vleesveehouderij Van de Haar-Snijders verkoopt een hamburger

Heerlijk rondje Burgst
Schilderen in het landschap

Heerlijk rondje Burgst
IJsco schept ijs bij Kinderboerderij De Sik

Met onderstaande link gaat u naar een filmpje van de optredens op de Kleine Hoeve
https://www.youtube.com/watch?v=E3JvoLKcGok

Bron: Liejan van Horen en Anja Wierckx-Staps, mmv Jan van HorenTerug naar de vorige pagina