Leerlingen groep 8 kbs Rietvink maken met musical induk bij jury in Chasse

Geplaatst op: 22-06-2017 11:56
Drie scholen streden op dinsdagochtend 20 juni jl. om de ultieme prijs: de opvoering van hun groep 8 musical in het Chassé Theater. Eerst kregen zij professionele zang- en acteerworkshops om de schoolmusical naar een nog hoger plan te tillen. Vervolgens imponeerden basisschool De Rietvink, NBS Boeimeer en Basisschool De Eerste Rith uit Breda de jury met een stukje uit hun schoolmusical. NBS Boeimeer kwam met hun scène en lied uit Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? als winnaar uit de bus.

Van Niet te filmen tot Mamma Mia!
Basisschool De Rietvink opende de groep 8 musicalwedstrijd met een scène en lied uit hun musical Niet te filmen, over een oude bioscoop waarin een internationaal filmfestival wordt georganiseerd om de oude bioscoop nieuw leven in te blazen. Met hun originele parapluscéne en vrolijke lied, was de jury onder de indruk van de humor, de aankleding en het leuke en originele thema van de musical.
Vervolgens bracht NBS Boeimeer Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? over de laatste afleveringen van de gelijknamige tv-serie. Vol dans, zang én acteerwerk wisten de leerlingen de harten van de jury te stelen: “Iedereen wist precies welke plek en rol hij had en er werd erg goed geacteerd en gedanst”.

Lees verder bij Breda nieuws.nl

KBS De RietvinkTerug naar de vorige pagina