Verslag bekerwedstrijd ONI - Boeimeer 1 door ogen van een ONI-supporter

Geplaatst op: 08-09-2017 09:36
Na alle oefenwedstrijden van de laatste weken, was het afgelopen zaterdag dan eindelijk weer voor het echie en trof ONI met Boeimeer zondag 1 een geduchte tegenstander van formaat.

Op een goed veld, het gras was alleen wat aan de lange kant, had ONI vooral het eerste kwartier veel moeite om tot het beoogde spel te komen. In dit kwartier was Boeimeer de betere en kreeg het de mogelijkheden om de score te openen maar tot treffers kwam het niet. Na dit kwartiertje nam ONI voor een periode van 20 minuten het heft in handen en kwam men enkele malen dicht bij een treffer, men moest alleen wachten tot de 35e minuut eer dat de zo gewenste treffer viel vanaf de voet van roadrunner Erik Rosenbrand die alles en iedereen zijn hielen liet zien en ook de doelman van Boeimeer hulpeloos achterliet met de 1-0 voor ONI.

Hierna nam Boeimeer weer het heft in handen en had men zomaar de stand van 1-0 kunnen omdraaien naar 1-2 maar de ONI doelman hield keurig zijn doel schoon ondanks een steeds dichter gaand zittend Linker oog na een eerdere botsing met Sonny Moerenhout. Het leek overigens de eerste helft toch meer op een aflevering van MASH wan ook Jordy van Rijen maakte kennis met het gevoel van even alleen op de wereld na een hard schot wat op zijn rechterslaap belande en waarna hij door beide benen zakt en alles voor een doedelzak aan zag. Gelukkig kwam tijdens dit schrijven het bericht dat doelman Patrick Pruijssers geen breukjes heeft overgehouden aan de aanvaring met het harde hoofd van Sonny Moerenhout die overigens ook nu met een dicht oog rond loopt, en dat Jordy van Rijen danig opknapte in de loop van de zaterdagavond na een door Ferry van Kessels gemaakt ONI drank shotje.

ONI bereikte met de 1-0 de rust en kreeg in die rust duidelijk te horen hoe het de 2e helft beter moest, zo gezegd zo gedaan, want het 2e bedrijf was van een aanzienlijk hoger niveau van ONI zijde en hierin liet men zien hoe het spelletje gespeeld moest worden. Amper 40 seconden na het startsignaal van leidsman Timmers zette Dennis Siemons na een knappe solo ONI op een 2-0 voorsprong en reageerde Boeimeer als een boze wesp die opzoek ging naar slachtoffers. Met alles wat Boeimeer had probeerde men tot een treffer te komen, maar lukte het Boeimeer niet en kreeg het de hulp van Ferry van Kessel die een schot zodanig van richting veranderde dat doelman Patrick kansloos was geworden.

Boeimeer dus terug in de wedstrijd in de 50e minuut en ONI was gewaarschuwd maar verblikte of verbloosde niet en speelde het verdere verloop gewoon haar eigen wedstrijd. Er ontspon zich een heuse bekerkraker met alles erop en eraan en waar ONI zoals gezegd rustig bleef voetballen en vaker voor het doel van Boeimeer kwam dan Boeimeer bij ONI. De aangeslagen Jordy van Rijen werd noodgedwongen alsnog vervangen en hoe, Jeffrey Siemons die zijn plaats innam deed gelijk van zich spreken en begon aan heerlijke rush over de rechterflank, gooide de bal perfect voor op Nils Fioolen en deze wist met een perfecte trap de bal in het kruis te jagen, hoezo een gouden wissel.!? ONI dus op een veilige 3-1 in de 66e minuut, maar men wilde meer en ging door zoals gewenst door Trainer van Vugt.

Al voetballend kwam ONI nog enkele malen dicht bij een treffer maar bleef de stand van 3-1 op het bord staan en mag men stellen dat ONI prima aan de bekerronde is begonnen. De complimenten waren zeker op hun plaats aan de spelers die er een leuke goede pot van maakte en menig supporter tot tevredenheid hebben gestemd.

Bron: ONI Dongen

BSV Boeimeer

Terug naar de vorige pagina