Wijksport is weer gestart voor kinderen van 10 tot 18 jaar

Geplaatst op: 20-09-2017 20:57
Sportcoaches van Breda Actief wekelijks te vinden in de wijk
In elke wijk van Breda zijn ze te vinden, de sportcoaches van Breda Actief. Na de zomerperiode zijn ze weer enthousiast van start gegaan op de verschillende playgrounds en sportveldjes. Al jaren organiseren de sportcoaches van Breda Actief met veel plezier verschillende sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda. Nu het schooljaar weer begonnen is, zijn de activiteiten in de wijk ook weer gestart. Jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar kan meedoen.

Wijksport
Wijksport is voor jeugd van verschillende leeftijden. De activiteiten zijn altijd gratis en voor iedereen toegankelijk. Het maakt dus niet uit op welke school iemand zit, waar ze vandaan komen of dat ze al een sport beoefenen… iedereen is welkom. Breda Actief vindt het belangrijk dat de jeugd genoeg aan beweging doet buiten schooltijd. Tijdens de activiteiten staan respect voor elkaar en sportiviteit hoog in het vaandel.

Wijksportcoaches
De wijksportcoaches Mark de Brouwer (Zuidoost) , Andre van Dongen (Noordoost), Michel Verhagen (Noordwest), Jaap van Loon en Obie Peersman (Zuidwest) zijn meerdere keren per week in verschillende wijken actief. Daar geven zij de jeugd een kans om te sporten. Zij richten zich vooral op de doelgroep in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Tijdens de activiteiten wordt er samengewerkt met verschillende jeugdwerkorganisaties.

‘Wij willen alle jongeren een kans geven om te bewegen en hun talent de ontdekken. De vraag vanuit de jongeren proberen wij te beantwoorden met een passend aanbod. Door middel van goede samenwerking met verschillende partners in de wijk creëren wij kansen voor de jongeren.’ aldus de wijksportcoaches.

Sportieve evenementen
Ook dit sportseizoen organiseert Breda Actief een aantal leuke sportieve evenementen. Zo is er onder andere de Cruijff Court 6 tegen 6 kampioenschappen medio maart, de Ramadan Cup Breda in mei en in de schoolvakanties de X-kids activiteiten.

Aanmelden
Voor Wijksport hoeven kinderen en jongeren zich niet aan te melden. Iedere week kunnen ze meedoen en het is helemaal gratis. Het activiteitenoverzicht van ‘Wijksport’ is te vinden via www.breda-actief.nl/sporten-in-de-wijk

Breda ActiefTerug naar de vorige pagina