Sportintro weer van start voor kinderen basisschool

Geplaatst op: 20-09-2017 21:17
Vind via Breda Actief de sport die bij je past
Vanmiddag woensdag 20 september is vanaf 16.00 uur de inschrijving voor Sportintro Breda van start gegaan. Basisschoolkinderen kunnen, binnen dit project van Breda Actief, gratis, of tegen een klein bedrag, kennismaken met de sport die bij hun past. Ze kunnen kiezen uit maar liefs 250 verschillende proeflessen bij 60 sportaanbieders.

Alle kinderen uit het Bredase basisonderwijs ontvingen hiervoor in de week van 11 september het vernieuwde Sportintro boekje. In dit gloednieuwe boekje staan enorm veel sportieve, vaak gratis, kennismakingsactiviteiten bij sportverenigingen.

Voldoende keuze
Nog nooit deden er zoveel verenigingen en verschillende sporten mee aan Sportintro. Kennismaken met verschillende sporten wordt hierdoor nog makkelijker. Zonder direct lid te worden kunnen basisschoolkinderen kennismaken met allerlei sportverenigingen. Zo vinden zij niet alleen de sport, maar ook de sportaanbieder die bij hun past. Er zijn meer dan 60 verschillende soorten sportieve activiteiten zoals bijvoorbeeld badminton, dansen, freerunning, paardrijden, schaken, scouting, tennis, turnen en nog heel veel meer. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Dit kan nog het hele schooljaar door. Alle leerlingen uit groep 1 t/m 8 ontvangen een boekje in de klas van de sportcoaches van Breda Actief.

Breda Actief
Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Breda Actief is de stuwende kracht achter de sportstimulering en zet de ‘Sportintro’ in om kinderen hun talenten te laten ontdekken. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie kan alvast een kijkje genomen worden op de website www.sportintrobreda.nl of kan er contact opgenomen worden door een mail te sturen naar info@breda-actief.nl of te bellen naar 076 523 35 55.

Breda Actief

Terug naar de vorige pagina