Werken aan een gezonde levensstijl met Cool2BFit

Geplaatst op: 02-10-2017 18:39
Na een succesvolle editie zijn de inschrijvingen weer gestart

Na de succesvolle editie 2016/2017 kunnen alle kinderen van 8 tot en met 13 jaar met overgewicht zich samen met hun ouders weer inschrijven voor Cool2BFit! Onder begeleiding van een psycholoog, diëtist, fysiotherapeut, Ruth Hoekstra (sportcoach van Breda Actief) en een sportvereniging werken de deelnemers aan een fitter lichaam. Inschrijven kan tot en met 8 oktober.

Het programma
Cool2BFit staat in het teken van het werken aan een gezonde levensstijl met een positieve benadering. Het programma duurt anderhalf jaar. Hierbij ligt de focus op vier thema’s, namelijk: betrokkenheid van de ouders, sport en beweging, voeding en voedingsgewoonten, en gedragsverandering. In het eerste halfjaar krijgen de deelnemers sportlessen van Ruth, waarna ze in het tweede halfjaar begeleid worden naar een vereniging. Tijdens het gehele programma krijgen de deelnemers intensieve ondersteuning van een psycholoog, diëtist, sportvereniging en fysiotherapeut.

Succesvolle editie 2016/2017
“De deelnemers van de afgelopen editie hebben een betere conditie, meer zelfvertrouwen en vooral plezier in het sporten gekregen. Ook hebben de deelnemers, die nog niet bij een vereniging actief waren, zich aangesloten bij een sportvereniging naar keuze. Het sporten bij Cool2BFit is niet alleen goed om te strijden tegen het overgewicht, het bevordert ook de prestaties op school, het is een goede uitlaatklep en het zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit!” Aldus Ruth, de sportcoach van Breda Actief.

Inschrijven en meer informatie
Inschrijven kan door te bellen naar 076-5219034 of te mailen naar abraat@brederobreda.nl (Agneta Braat, Kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Bredero). Let op, dit kan tot en met 8 oktober! Informeer bij de zorgverzekeraar of Cool2BFit vergoed wordt. Ga naar https://www.cool2bfit.nl/
voor meer informatie.

Cool2BFit






Terug naar de vorige pagina