Stoere activiteiten tijdens X-kids in de herfstvakantie

Geplaatst op: 11-10-2017 16:36
Bredase kinderen kunnen zich weer gratis aanmelden
Dinsdag 17 oktober kunnen de Bredase kinderen van 4 tot en met 14 jaar weer meedoen met gave X-kids activiteiten! Die dag organiseren de sportcoaches van Breda Actief vier toffe activiteiten verspreid over Breda. Zo hoeven kinderen niet stil te zitten tijdens de herfstvakantie. De activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 15.00 uur en ze zijn geheel gratis! Inschrijven kan via www.breda-actief.nl/x-kids

Iets te doen in elke wijk!
In vier wijken in Breda organiseert Breda Actief vier verschillende activiteiten. Ook kinderen van het speciaal onderwijs zijn van harte welkom! Op Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord kunnen zij, samen met kinderen uit het regulier onderwijs, meedoen met de Boerderijspelen. Hierbij worden zij begeleid door enthousiaste vrijwilligers en de sportcoaches van Breda Actief van het speciaal onderwijs Annelies van der Linden en Veri Dautzenberg. Als begeleidende sportcoaches zijn André van Dongen en Pleuni Rijvers hierbij aanwezig.

Samenwerkingen
Tijdens elke X-kids editie werkt Breda Actief samen met Bredase sportclubs en organisaties. Ook dit keer zijn er weer mooie samenwerkingen, namelijk me Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord, Teamplay NAC, Grote Broer Haagse Beemden en JOM (Jonge Ondernemende Moeders). Deze organisaties helpen en begeleiden samen met de sportcoaches van Breda Actief de activiteiten en zorgen voor een sportieve middag!

Vier toffe activiteiten
De Boerderijspelen vinden plaats op Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord (Hoge Vucht). Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar én kinderen van het speciaal onderwijs vanaf 6 jaar. Bij de NACtour in het Rat Verlegh Stadion kunnen kinderen van 10 tot en met 12 jaar rekenen op een geweldige voetbalmiddag in en rondom het stadion (Tuinzigt). Sportcoaches Jaap van Loon, Obie Peersman en Ruth Hoekstra zijn hierbij aanwezig. De Bosspelen, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, vindt uiteraard in het bos plaats waar veel leuke spelletjes klaarstaan (Wolfslaar). Alle kinderen kunnen verzamelen op de parkeerplaats aan de Wolfslaardreef samen met sportcoaches Eveline van Vught en Mark de Brouwer.

Tot slot kunnen kinderen van 4 tot en met 14 jaar zich aanmelden bij de Wipe Out Games die plaatsvinden op het Cruijf Court Kesteren, bij slecht weer in de gymzaal van Olympia (Haagse Beemden). Erik Faes, Michel Verhagen en Patrick de Klerk, sportcoaches van Breda Actief, zorgen hier samen met Grote Broer en JOM voor een sportieve middag. De activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 15.00 uur behalve de NACtour, die duurt tot 15.30 uur.

Programma en aanmelden
Het volledige programma van X-kids Herfst is te vinden op de website van Breda Actief. Kinderen die zeker willen zijn van een plekje melden zich aan via www.breda-actief.nl/x-kids

BredaActief
Terug naar de vorige pagina