Tijdelijke woningen in Kesteren gerealiseerd

Geplaatst op: 11-10-2017 16:29
Het is bij niet te geloven, maar op één dag worden in Kesteren de tijdelijke woningen geplaatst. Grote vrachtwagens voeren de prefab woningen aan. Vanaf de Hambroeklaan rijdt elke vrachtwagen eerst een stukje rechts rechtsaf de Arenberglaan in om vervolgens achteruit het werkterrein op te draaien, daarbij gehinderd door een trottoirband op de middenberm. Verkeersregelaars zorgen dat de chauffeurs hun werk veilig kunnen doen: ze zorgen ervoor dat auto’s en stadsbussen even wachten tot een vrachtwagen op de plaats van bestemming is.
Prefab woningen in Kesteren
Met een enorme kraan worden de studio’s, die elk 8 ton wegen, van de vrachtwagen getild en naar hun plek gemanoeuvreerd. Het lijkt een koud kunstje, maar als wethouder Patrick van Lunteren het eens mag proberen, laat hij al snel het precisiewerk over aan de kraanmachinist. Elke woning komt eerst op vier pijlers te staan, zodat de aanvoer- en afvoerleidingen kunnen worden aangesloten. In totaal worden er op 10 oktober 25 prefab woningen neergezet tussen 08.00 en 18.00 uur. ‘s Avonds wordt de laatste hand gelegd aan het huizenblok.
Prefab woningen in Kesteren
Als het voorlaatste huisje geplaatst is, gaat het hek even open, zodat de belangstellenden een kijkje vanbinnen kunnen nemen. Er is een aanrecht met kastjes en elektrische kookplaat en een douche plus toilet. In de woonruimte is één elektrische radiator. De wanden zijn zo sterk geïsoleerd dat dat voldoende is om het ‘s winters behaaglijk te laten zijn. In de douche is een tweede radiator.
Prefab woningen in Kesteren
In totaal melden zich 342 mensen zich voor een huisje. Daarvan worden er 60 uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met AlleeWonen. Het zijn allemaal `spoedzoekers`, zoals de wooncorporatie ze noemt. Mensen mogen er maximaal 2 jaar wonen, waarna ze doorstromen naar een woning, al dan niet in de Haagse Beemden. Twee studio`s zijn voor deelnemers aan Wonen+, een project in Kesteren waarbij bewoners die vrijwilligerswerk willen doen voorrang krijgen op anderen.
Prefab woningen in Kesteren
Tekst: Anja Wierckx-Staps en Liejan van Horen
Foto`s: Anja Wierckx-Staps
Prefab woningen in KesterenTerug naar de vorige pagina