Het zesentwintigste seizoen van het Markpontje is een feit

Geplaatst op: 27-10-2017 21:35
Op 29 oktober 2017 is het zesentwintigste seizoen van het Terheijdense Markpontje afgesloten. Het pontje krijgt even rust. Hoewel de balans voor dit seizoen nog niet is opgemaakt, bestaat de indruk dat we iets minder passagiers als in 2016 hebben mogen overzetten.

Dit seizoen was een periode met ups en downs. Op 15 augustus vierden we het zilveren jubileum van het Markpontje met een drukbezochte reünie en receptie van het bestuur, de oud-schippers, schippers en genodigden. Daarbij werd ons jubileumboekje met het wel en wee over 25 jaar Markpontje gepresenteerd. Geïnteresseerden kunnen dit boekwerk lezen op de site van een van de schippers, Jan van Vliet, de schrijver. Zie daarvoor www.janvanvliet.nl

Een van de schippers werd door burgermeester De Kok verrast met de gemeentelijke onderscheiding, de Bronzen Bever, vanwege zijn grote inzet voor het Markpontje vanaf haar eerste afvaart 25 jaar geleden.
Een andere mijlpaal betreft de schipper, die ook het klein onderhoud en de brandstofvoorziening verzorgt, dat doet hij al 20 jaar. Volgend jaar maakt ook hij als schipper de 25 jaar vol.

Het was een seizoen met wat wisselende weersomstandigheden, maar ook pech achtervolgde ons. Elf dagen moest de pont uit het water omdat de koppeling het begaf en de schroef en de schroefas weer krom waren. Dit seizoen waren er een twintigtal abonnementhouders, het was een plezier om hen dagelijks over te mogen zetten. Onze dank gaat naar hen uit, altijd vriendelijk en bereid tot een gezellig praatje. We hopen jullie ook het volgend seizoen te mogen verwelkomen.

Het Markpontje neemt nog steeds een belangrijke plaats in het recreatieve verkeer. Al bij al houdt dit in dat 11 vrijwilligers, 9 mannen en 2 vrouwen vele malen heen en weer hebben gevaren, volgens een vast rooster. Ook hier is zeker een grote dank op zijn of haar plaats. Tijdens de wintermaanden zullen enkele noodzakelijke reparaties en het onderhoud worden uitgevoerd.

24 Maart 2018 wanneer de klok weer verzet gaat worden, gaat het Markpontje aan zijn 27ste vaarseizoen beginnen. Wij zullen u weer tijdig berichten wanneer u weer van knooppunt 22 naar knooppunt 73 kunt oversteken.

Het bestuur van de stichting Heen en Weer en alle schippers danken de vele klanten. We zien u graag volgend jaar, 24 maart, weer op ons pontje.
Tot het volgende seizoen.

Markpontje
Een deel van de schippers van de Markpont. Foto: Gerard van Vugt.


Terug naar de vorige pagina