Zaterdagavond in Haagse Beemden: United Breda Dames een top handbalavond

Geplaatst op: 31-10-2017 14:39
Een wedstrijd met twee gezichten.

Na de eerste 3 wedstrijden te hebben gewonnen stond er zaterdagavond een wedstrijd tegen Sima Sport / Ventura op het programma. Ventura is medekoploper in de 2de divisie B. Het is de eerste krachtmeting van dit seizoen waarbij de Bredase dames moesten laten zien ook tegen sterkere tegenstanders hun antwoord klaar hadden.

De dames van interim coach Laura van de Goor begonnen sterk aan de eerste helft. Bij de eerste de beste aanval was het al raak voor Jennifer van de Lans, 1-0. Ook in de volgende aanval weet Lisa Kaijen het net te vinden, 2-0. Hierna weet ook Ventura te scoren waardoor de stand 2-1 wordt. Het gaat steeds op en neer waarbij Ventura middels een aantal strafworpen steeds weer weet bij te komen. Zo weet Evelien Denis via een break out te scoren, waarna door balverlies aan Bredase zijde Ventura ook middels een break out weer weet te scoren. Zo gaat de wedstrijd naar de rust met een stand van 11-11. Nog niets verloren maar zoals de kop al aan geeft een wedstrijd met 2 gezichten.

De tweede helft gaat nog wel goed van start met een doelpunt van Ellen Verkou. Maar ook Ventura weet het net weer te vinden, 12-12. Toch weet Breda weer een gaatje te slaan middels 2 doelpunten van Brenda Kaijen. Maar dan slaat het verval toe, door 5 doelpunten op rij loopt Ventura weg naar 14-17. United weet dan na lange tijd weer eens te scoren, 15-17. Vanaf dat moment gaat het aan Bredase zijde een heel stuk minder, er wordt niet meer als team gespeeld maar het is meer ieder voor zich. Aangezien dat het handbal een teamsport is gaat dit dus niet leiden tot een beter spel. Hiervan maakt Ventura gretig gebruik en loopt het verder weg, 15-23. Hierna weten beide ploegen nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand 16-24 wordt.

Ondanks dat Tessa Haas weer goed stond te keepen kon ook zij niet voorkomen dat het eerste verlies in dit seizoen een feit was. Gezien het aantal technische en tactische fouten aan Bredase zijde was het een terechte overwinning voor de ploeg uit Schiedam. Ook zijn er teveel schoten op doel die soms worden afgevuurd om te schieten niet doeltreffend. Iets waar weer de nodige aandacht voor nodig zal zijn.
 
Volgende week staat de wedstrijd tegen Dongen op het programma. Beiden teams hebben evenveel punten. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Salamander in Dongen. Aanvang wedstrijd is om 19.50 uur van deze spannenede wedstrijd.

Auteur: Cees Heessels.

UnitedTerug naar de vorige pagina