Judovereniging Kuatsu Prinsenbeek

Geplaatst op: 09-11-2017 12:54
Afgelopen weekend was er weer veel te beleven bij Judovereniging Kuatsu.

Judovereniging Kuatsu heeft aardig wat leden uit de Haagse Beemden. Afgelopen weekend heeft Kuatsu clubkampioenschappen gehad en een clinic van de uit de Haagse Beemden komende Olympisch judoka Roy Meijer.
Reden genoeg om ook deze sportievelingen uit de Haagse Beemden te volgen.

Zondagochtend werden de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Traditioneel betraden de ruim 70 judoka’s onder luid muziekgeschal de grote zaal. Dit jaar gingen ze voor het eerst niet individueel strijden, maar werd iedereen in een team ingedeeld. Er waren acht teams, elk team bestond de kleinste pupillen oplopend tot de grote senioren. De oudste judoka was tevens teamcoach. Onder luide aanmoedigingen van alle teamgenoten en enthousiaste toeschouwers werd er gestreden voor de prijzen en de eer. De teams waren voorzien van prachtige namen: de Judo Maotjes, de Dojo Dragons, Leon’s Luipaarden, de Tatami Tijgers, de Kata Kanjers, de Mattenkloppers, de Tokyo Toppers en de Sluwe Slippers.

Tijdens de pauze werd onder leiding van meneer Toine een mooie demonstratie van verschillende judotechnieken gegeven door Goof Blokker en Dwight Weekers. Daarna reikten meneer Toine en Leon de prijzen uit aan de judoka’s die het afgelopen seizoen het best hadden gepresteerd in de streek- en competitieontmoetingen. De wisselbeker voor de beste judoka in de grote toernooien, de Gerard Fens-trofee, werd door Gerard zelf uitgereikt. Tenslotte werden 4 judoka’s gefeliciteerd met het behalen van hun dan-graad (zwarte band): Tosca van Guldener, Fleur Brokken en Ruben de Lange hebben afgelopen jaar hun 1e dan gehaald en Dwight Weekers zelfs de 2e dan.

Na de pauze werden de wedstrijden hervat, waarbij weer mooie punten werden gescoord. Toen onder deskundig toezicht van onze clubscheidsrechters de laatste partijtjes waren gedraaid, kon de balans worden opgemaakt.

De Sluwe Slippers bleken uiteindelijk de sterkste ploeg. Dit gouden team bestond uit de volgende judoka’s: Wessel van de Coevering, Raff Faes, Jorick Schalk, Beau van Kempen, Bram Rovers, Marijn Janssen, Jelmer van Dijk, Carlijn Potters en Dwight Weekers.
Natuurlijk werden alle judoka’s (ook van de andere teams) beloond met een mooie medaille.

De Wedstrijd Organisatie Commissie wil de leraren, de clubscheidsrechters, de Eerste Hulp medewerkers, de sponsoren en met name ook alle vrijwilligers bedanken, die hebben meegeholpen met de zaalopbouw, de wedstrijdadministratie, fotografie en nog veel andere zaken. Onderin zijn de uitslagen te vinden.

Alle judoka’s van Kuatsu zaten nog bij te komen van de clubkampioenschappen in de ochtend, maar ’s middags moesten ze meteen weer flink aan de bak. En met niemand minder dan Roy Meyer! Deze Olympische judoka heeft vorige week nog gestreden in Abu Dhabi op de Grand Slam en volgend weekend staat hij in Den Haag op de IJF Grand Prix. Maar gisteren dus bij Kuatsu! Onze leerlingen waren in twee groepen verdeeld: in de eerste groep zaten de judoka`s met de witte, gele en oranje band. Zij gingen onder leiding van Roy Meyer tegen elkaar strijden. De groep werd in 2 landen verdeeld, Nederland en België. Eerst was er een speelse warming up gedaan, daarna werden de leerlingen uitgedaagd om de strijd tegen elkaar aan te gaan. Daarna was er een geweldige fotoshoot met Roy. Deze foto`s ontvangen de judoka`s tijdens de eerstvolgende training. Natuurlijk was er ook nog tijd om een handtekening te bemachtigen!

In de tweede groep waren de judoka`s met de groene, blauwe, bruine en zwarte band aan de beurt. Zij kregen een serieuze warming up en gingen onder leiding van Roy wedstrijdelementen oefenen. Bijvoorbeeld: hoe kom ik uit een houdgreep? Voor hen was er na afloop ook de mogelijkheid om met Roy op de foto te gaan. Hier genoten ook zeker onze oudere judoka`s van… Het was een zeer geslaagde middag en een mooie afsluiting van deze sportieve dag.

De uitslagen van de clubkampioenschappen 2017:

Streekontmoetingen:
1e plaats: Beau van Kempen
2e plaats: Wessel Miezenbeek
3e plaats: Lotte Brokken

Competitie:
1e plaats: Thomas Slewe
2e plaats: Teun Koreman
3e plaats: Naomi Bonafasia

Clubkampioenschappen:
1e plaats: Sluwe Slippers
2e plaats: Dojo Dragons
3e plaats: Leon’s Luipaarden
4e plaats: Mattenkloppers
5e plaats: Tatami Tijgers
6e plaats: Tokyo Toppers
7e plaats: Judo Maotjes
8e plaats: Kata Kanjers

Kuatsu judo
Roy Meyer in actie met jonge judoka`s.Terug naar de vorige pagina