HV United Breda wint thuis afgetekend van MIC uit Limburg

Geplaatst op: 14-11-2017 09:30
Na twee verloren wedstrijden was er alles op gericht om deze twee punten in Breda te houden. Dat moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen MIC uit het Limburgse Meerssen. Op de ranglijst vooraf een gelijk aantal punten. Bij winst zou er een verschil ontstaan van twee punten.

Dat MIC niet was gekomen om de punten in Breda achter te laten bleek al aan het begin van de wedstrijd. Het was het team van trainer-coach Marcel Idink dat brutaal van start ging. Na 4` stond er 0-2 op het scorebord. Het fel spelende MIC kon niet voorkomen dat de soms ongrijpbare Ellen Verkou onreglementair werd aangepakt wat tot een strafworp leidde, 1-2 na de benutte strafworp door Lisa Kaijen. Toch is het weer MIC wat weet te scoren, 1-3 door Georgie Eikenboom. Hierna komen de dames van interim-coach Harry Boumeester beter in de wedstrijd. Door twee scores van Ellen Verkou wordt de stand gelijk 3-3, 11`. Nadat Claudia Brauers nog een keer scoort is het United Breda dat een gat weet te slaan. Door vier maal op rij te scoren, na een mooie break out van Demi Srijdonk, wordt de stand 7-4. Dit na 17` spelen. Door doelpunten van Marlou Verkou, strafworp, en Brenda Kaijen wordt het 10-6. Door onzorgvuldigheid aan Bredase zijde wordt er te veel balverlies geleden. MIC maakt daar gretig gebruik van en weet de stand naar 10-9 te tillen. Dit is ook tevens de ruststand.

Na rust is het Jessie Reumerman die de stand gelijktrekt: 10-10. Met vier scores, met een mooie afgeronde break out van Evelien Denis, aan Bredase zijde wordt er weer een gaatje geslagen, 14-10. De rust is inmiddels terug in het team van United wat resulteerde in een beter spel. De kansen worden beter benut. In de 46` is de voorsprong inmiddels opgelopen naar 23-13. Dit mede door de vele tijdstraffen aan de Limburgse zijde. Zij hebben moeite om het spel te controleren en hebben veel overtredingen nodig om het spel van United Breda te ontregelen. De wedstrijd is dan gelopen, door een goed spelende Svenja Walraven weet het vanaf de linkerhoek de verdediging van Breda erg lastig te maken. Zij weet namens het team van MIC, met vier scores, de stand nog wat op te leuken. Met een bijzonder fraai doelpunt weet Ellen Verkou de hele verdediging op het verkeerde been te zetten nadat ze goed was aangespeeld door Lisa Kaijen, 25-17. Dat MIC daarna nog twee maal scoort is voor de statistieken, eindstand 25-19.

Door deze overwinning blijven de punten in Breda. Hiermee staat het team op een vijfde plaats met evenveel punten als de nummer drie en vier. Op basis van het doelsaldo is het nu de vijfde plek.

Komend weekend is er weer een thuiswedstrijd. Westlandia is dan de tegenstander in Breda. De aanvang van deze wedstrijd is om 20.45 uur.

Auteur: Cees Heessels.

United


Terug naar de vorige pagina