Sinterklaaslampionnenoptocht

Geplaatst op: 19-11-2017 13:27
Al voor half zeven komen de eerste ouders met kinderen naar Buurthuis Gageldonk om de lampionnen op te halen. Ieder kind krijgt een roze of blauw kaartje om zijn hals, zodat duidelijk is dat ze betaald hebben. Intussen vallen de eerste buitjes, maar als de stoet zich in gang zet, wordt het droog. De route gaat slingerend door het stukje Gageldonk rondom het buurthuis. Ruim honderd kinderen lopen mee. Met ouders erbij telt de Sinterklaaslampionnenoptocht zo’n driehonderd grote en kleine mensen. Er zijn hele kleintjes bij die nog in de kinderwagen liggen en ‘groten’ van 9 jaar. Af en toe zingen ze een Sinterklaasliedje. Ouders praten gezellig met elkaar. Zwarte Pieten begeleiden de optocht en delen pepernoten uit.
Sinterklaaslampionnenoptocht
Weer terug in het buurthuis wacht Sinterklaas de kinderen op. Ze mogen vlak bij zijn stoel op de grond komen zitten: de kleinsten vooraan. Sommige ouders nemen naast hun kinderen plaats op de grond. De kinderen krijgen allemaal een bekertje ranja. Aan de bar begint het druk te worden. De twee bardames blijven vriendelijk bedienen alsof ze niet anders gewend zijn. Intussen zorgt de geluidsman voor passende muziek.
Sinterklaaslampionnenoptocht
De Hoofdpiet kondigt aan dat Sinterklaas cadeautjes gaat uitdelen. De kinderen van 6 tot en met 9 jaar mogen als eersten naar voren komen. Het duurt wel even voordat Sinterklaas hen allemaal een handje heeft gegeven en ze van Zwarte Piet een cadeautje hebben gekregen. De Hoofdpiet maakt de kinderen er nog op attent dat het de bedoeling is dat ze hun pakje pas openmaken als iedereen een cadeautje heeft gehad. Daarna zijn de kinderen van 4 en 5 jaar aan de beurt. Ook zij krijgen een pakje. Ten slotte gaan de allerkleinsten naar Sinterklaas. Als alle kinderen hun cadeautje hebben uitgepakt, is er nog even gelegenheid om met Sinterklaas op de foto te gaan.
SinterklaaslampionnenoptochtTerug naar de vorige pagina