Valse start handbalcoach dames1 Maurice van Zielst tegen MIC

Geplaatst op: 21-11-2017 13:37
Zaterdagavond was Westlandia de tegenstander voor de eerste wedstrijd met trainer/coach Maurice van Zielst als coach op de bank.

De Bredase dames gingen voortvarend van start. Binnen 90 seconden stond er 3-0 op het scorebord. Door twee doelpunten van Ellen Verkou en één van Susan van de Essen. Als Westlandia dan een strafworp te nemen krijgt wordt deze door een voetfout ook nog afgekeurd. Hierna lopen de Bredase dames verder weg naar 4-0 door een score van Lisa Kaijen. Alles lijkt erop dat dit een makkelijke wedstrijd wordt tegen het op de laatste plaats staande Westlandia. Schijn bedriegt gezien de eindstand. Na 10’ spelen prijkt de stand 6-2 op het scorebord. Hierna weet de makkelijk scorende Esther Breukelmans met vier doelpunten de stand voor Westlandia een beter aanzicht te geven, 6-4. Langzaam kruipt de ploeg van trainer/coach Marc Klein dichterbij. Bij de stand 10-8 is het een en al Westlandia wat de klok slaat. Door vier doelpunten op rij weet Westlandia voor het eest op voorsprong te komen, 11-12, nadat ook Evelien Denis het net weet te vinden voor United  Breda. Door scores over en weer wordt de ruststand 13-15.

Aan Bredase zijde vallen wel heel veel tijdstraffen iets wat in de tweede helft zijn voortgang kent. Met ook weer vier tijdstraffen in de tweede helft komt de teller op een totaal van zeven.
De tweede helft ging van start met een break out van Demi van Strijdonk. Hierdoor wordt het verschil weer terug gebracht naar een punt, 14-15. Door een strafworp, welke benut wordt door de eveneens makkelijk scorende Rebecca Swaans, 14-16. Na 36’ spelen weet Westlandia een voorsprong te nemen van vier punten, 16-20. Zo snel als de Bredase dames scoorden, zijn het nu de Naaldwijkse dames die de kansen beter benutten. Toch gaan de Bredase dames wederom de rug rechten en weten de achterstand terug te brengen naar 19-20. Met nog 20’ te spelen is er dan nog alles mogelijk. Mede door de ondertal situaties is het Westlandia die daar gretig gebruik van maakt, mede door het slordige spel aan Bredase zijde, weer een gat weet te slagen van op enig moment zes doelpunten, 20-26. Door een viertal doelpunten van Brenda Kaijen wordt de stand 23-27 en is de wedstrijd gelopen in het voordeel van Westlandia. Hierna weet Westlandia nog tweemaal te scoren zodat de eindstand 23-29 wordt.

Ondanks een weer goed keepende Tessa Haas, met weer een aantal fantastische reddingen, gaan de punten mee naar Naaldwijk. Om de overwinning te vieren gingen de dames uit het Westland een avond op stap in Breda. Het bleef nog lang onrustig in Breda.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen VOC 2 in Amsterdam. VOC is meekoploper in deze divisie en nog ongeslagen. Op 3 december is er weer een thuiswedstrijd. Dan komt de andere koploper BFC naar Breda. Wedstrijd is dan op zondagmiddag om 14.30 uur.

Auteur: Cees Heessels.

United
Lia Kaijen in schotpositie.

United
Evelien Denis scoort.


Terug naar de vorige pagina