Opleiding tot handballer bij United Breda (deel 1 van 2)

Geplaatst op: 06-12-2017 18:50

Onze Jongens B1, die voortkomen uit een samenwerking tussen HV United Breda, Internos en HV Orion Rucphen, spelen dit jaar voor het eerst landelijk in de Jeugddivisie-Zuid. De drie genoemde verenigingen zijn samengekomen om ervoor te zorgen dat de talenten van hun jongensjeugd op een hoger niveau kunnen gaan handballen, zonder dat de breedtesport hieronder hoeft te lijden.

Auteur: Dirk Loose één van de twee trainer/coaches van Jongens B1

Sindsdien handbalt onze jongensjeugd dan ook onder de naam West-Brabant Combinatie (WBC). Deze samenstelling zorgt ervoor dat de spelers veel meer mogelijkheden hebben op extra trainingsuren en spelminuten op niveau. Bijna alle spelers hebben de mogelijkheid om bij een van de andere verenigingen mee te trainen en om te helpen bij een hoger team.

Deze samenwerking werpt duidelijk haar vruchten af. De Jongens B1 presteren tot nu toe namelijk boven verwachting met 5 van de 8 gewonnen wedstrijden. Het seizoen begon wisselvallig, wat niet raar is aangezien veel jongens nog nooit samen hebben gehandbald. Inmiddels raken de jongens beter op elkaar ingespeeld en zetten ze indrukwekkende prestaties neer, waaronder een uitoverwinning op koploper Bevo HC. Gedurende het seizoen hebben wij als coaches de luxe om te variëren in de samenstelling van het team.

Op deze manier kunnen wij jongens die hard werken en kwaliteit tonen uitnodigen om ook wedstrijden in de jeugddivisie te spelen, wat wij dan ook regelmatig doen. Dit motiveert de spelers om hard te blijven werken op de trainingen, omdat niemand vast in een lager of juist hoger team zit. Bij sommige spelers is die motivatie duidelijk terug te zien in hun leerproces. Er zitten namelijk jongens tussen die mij persoonlijk ontzettend versteld doen staan van de ontwikkelingen die zij op een relatief korte termijn door weten te maken.

Ik coach dit team samen met Jasper van Gils, de voormalige coach van de jongens van Internos. Samen hebben wij ontzettend veel plezier in de samenwerking die wij hebben met de jongens en met elkaar en dat is duidelijk terug te zien in de ontwikkeling van het team.  De jongens leren ontzettend snel en laten indrukwekkende dingen zien tijdens de wedstrijden. Ondanks dat ze nog héél veel moeten leren, ben ik positief over de gemaakte vorderingen en ben ik benieuwd wat we voor het einde van het seizoen nog allemaal kunnen bereiken. 

HV United
HB1 - 2017.

HV United
De hoek is voor het uitzoeken.

HV United
Vrijgespeeld en nu scoren.

 

Terug naar de vorige pagina