Actie "Val Op" was een groot succes!

Geplaatst op: 15-12-2017 10:25
In de week van 20 t/m 24 november hebben we op De Hoogakker de actie “Val Op” gehouden. Door je licht aan te doen, er voor te zorgen dat je fiets voldoende reflectoren heeft en door zelf zichtbaar te zijn, kun je een ongeluk voorkomen.

Ruim 130 fietsen werden nagekeken door de verkeersouders  en fietsenmaker Jeroen van den Broek van RijwielserviceBreda.
 
In alle groepen zijn er verkeerslessen en klassengesprekken gehouden over dit onderwerp.  Door je licht aan te doen, er voor te zorgen dat je fiets voldoende reflectoren heeft en door zelf zichtbaar te zijn, kun je een ongeluk voorkomen. Zeker nu de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan is het belangrijk om gezien te worden! 

Daarom hielden we op woensdag 22 november de “GLOW”-dag. Ook werden in deze week de fietsenverlichting van de fietsen van de groepen 7 en 8 gecontroleerd. Ruim 130 fietsen werden nagekeken door de verkeersouders  en fietsenmaker Jeroen van den Broek  van RijwielserviceBreda. 

Op Blokmoeren gebeurde dit in de geheel donker gemaakte speelzaal en op de Wandelakker in een donkere tent. Bij 112 fietsen was de fietsverlichting en reflectie  prima in orde. Kleine mankementen werden door de fietsenmaker gemaakt. We hopen dat de andere fietsen thuis in orde worden gemaakt, zodat we allemaal veilig in het donker kunnen fietsen. Alle kinderen kregen ook nog een  reflecterende klaparmband , zodat ze nog beter te zien zijn in het donker.

NBS De Hoogakker
 
 Terug naar de vorige pagina