Kerstboomverbranding en alternatieven

Geplaatst op: 22-12-2017 22:04
Verbranding van de bomen in Kievietsloop/Haagse Beemden (hoek Somerweide/Moerenpad, naast het scoutinggebouw). Bewoners of kinderen kunnen hier hun kerstbomen één uur van te voren naar de centrale verbrandingsplek brengen.

Kinderen krijgen voor iedere boom die ze inleveren een lot. Met dit lot maken ze kans op mooie prijzen. Na afloop van de verbrandingen krijgen de kinderen tegen het inleveren van de loten iets lekkers. De loterij begint om 13:00 uur.

Ophalen kerstbomen
Kerstbomen die niet zijn verbrand, of die pas later buitengezet zijn, worden van 9 tot en met 22 januari opgehaald. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

• Voor laagbouw geldt, dat op de gebruikelijke ophaaldag van de GFT-container de kerstboom ernaast gelegd kan worden;
• Als u gebruik maakt van ondergrondse containers, zet dan de kerstboom bij de GFT-zuil op de gebruikelijke ophaaldag van de GFT-containers in uw wijk;
• Staat de container in een inpandige ruimte, dan mag de kerstboom bij de GFT-containers van de laagbouw geplaatst worden, op de gebruikelijke ophaaldag van de GFT-containers in de wijk. Kijk voor de juiste ophaaldag op de afvalwijzer App of www.mijnafvalwijzer.nl;
• de kerstboom mag niet langer zijn dan 1.50 meter (anders top eraf of doormidden zagen);
de kerstboom aanbieden zonder kruis, pot, zand/grond of versieringen.
Let op: Na 22 januari 2018 kunt u de kerstboom zelf wegbrengen naar het milieustation. Of laten ophalen in de reguliere snoeihoutroute (1 x per 4 weken). Aanmelden via www.breda.nl/afval of telefoon 14 076.

Kerstboomverbranding


Terug naar de vorige pagina