Stemmige Herdertjestocht in Kesteren

Geplaatst op: 24-12-2017 18:39
Bij Winkelcentrum De Berg verzamelen zich tegen 18.00 uur zo’n twintig buurtbewoners om mee te doen aan de Herdertjestocht, die georganiseerd is door Stichting Kesteren op Maat. Voor € 1,00 kunnen kinderen een lampion kopen. Er staat een kameel met een bedoeïen die hem begeleidt en er zijn twee engelen. Uit een cd-speler klinkt Kerstmuziek.
Herdertjestocht
Tegen 18.30 uur zet de stoet zich in beweging richting Het Beemdhuis. Daar voegen zich een tiental bewoners met begeleider bij hen. De drie koningen, Melchior, Balthasar en Caspar, komen uit Het Beemdhuis naar buiten. Ze bestijgen om beurten de kameel. Eén voor één posteren de bewoners zich voor hen en worden er foto’s gemaakt. Ten slotte neemt Melchior plaats op de kameel en wordt er nog een groepsfoto genomen. Dan zet de stoet zich in beweging naar de 25 prefabwoningen aan de Kesterenlaan. Bij de enorme, feestelijk verlichte Kerstboom die daar staat vertelt Melchior het verhaal van Jezus’ geboorte. De bewoners van de prefabwoningen die met het evenement welkom geheten worden in de buurt kijken door het raam toe.
Herdertjestocht
De laatste halte is de levende Kerststal bij Kinderboerderij De Sik. Jozef en Maria hebben het zichtbaar koud op die 23ste december. In plaats van een os staat er een Schotse Hooglander in de stal. Tien schapen maken het plaatje compleet. Koffie en thee zijn voor de verkleumde deelnemers te krijgen in de stal van de kinderboerderij.
Herdertjestocht

Terug naar de vorige pagina