Opleiding tot handballer bij United Breda (deel 2)

Geplaatst op: 04-01-2018 19:55
Inleiding deel 2
In deel 1 waren de coaches aan het woord over het ontstaan en het enthousiasme van de groep. Nu wil ik als PR commissielid iets meer vertellen over de inzet van betrokkenen. Het gaat over de nieuwe aankomende generatie handballers/handbalsters, dat zijn o.a. de in dit artikel genoemde jongens in de leeftijdsgroep van 14 -16 jaar nu spelend in de B categorie handbal bij United Breda. Ook de meisjes zullen naar verwachting snel volgen in deze nieuwe opzet denk ik.

Auteur: Cor van Dijk.

Het doel en de inspanningen van ouders, begeleiders, spelers en sponsors
Hun ouders betalen € 22,00 contributie / maand en bondscontributie van € 16,-/jaar en brengen hun kinderen naar de trainigen in Etten-Leur vanuit Breda en omgekeerd voor de Internos en Orion spelers. Voor de wedstrijden van hun zoons rijden ze over half Nederland naar de sporthallen. Petje af, als PR Commissie willen we graag een pluim geven aan begeleiders, ouders, spelers en sponsors voor hun inspanningen. Over 4 jaar zullen er naar verwachting al enkele handballers in het 1e team staan. Komende zaterdag spelen ze in Arnhem tegen Udi ’96 HB1.

De opleidingsmogelijkheden geven spelers een betere opleiding tot sportman en persoon
Momenteel zijn de opleidingsmogelijkheden goed te noemen: met een handbalschool, trainen in een sporthal i.p.v. een gymnastieklokaal, goede begeleiding enzovoort. De ondergenoemde sponsers zorgen voor sportkleding. Nu zijn er 3 trainingen per week bij deze West Brabantse Combinatie (WBC) van 3 clubs in de samenwerking en ook de andere teams van die poule trainen met die frequentie. De trainingen bij WBC  zijn op dinsdag en vrijdag in Breda en woensdag in Etten-Leur. De poule is “JC Zuid” en daar spelen 8 teams uit Zuid Nederland, zie competitietabel:

HV United
Competitietabel.

HV United
Aanvaller is vrij boven de cirkel.


Terug naar de vorige pagina