Dannic geeft DJ workshops aan Bredase kinderen voor Jeugdcultuurfonds Breda

Geplaatst op: 06-01-2018 19:32
Op woensdagmiddag 27 december vonden de DJ workshops bij DJ School Breda plaats. Deze workshops werden door Dannic gegeven voor het Jeugdcultuurfonds Breda, een fonds dat zich inzet om kansen te geven aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om deel te nemen aan culturele activiteiten. Dannic, een wereldberoemde DJ uit Breda, liet de kinderen en jongeren zien wat een DJ doet en gaf de deelnemers allerlei tips en tricks. Met gespitste oren luisterden de deelnemers tijdens de workshops en maakten ze zelf natuurlijk ook muziek.

De workshops
De middag was verdeeld in twee leeftijdscategorieën, namelijk van 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 14 jaar. Beide groepen kregen een inleiding door de instructeurs van DJ School Breda. Allereerst kregen zij wat basisuitleg over het maken van muziek via een computer. Dannic nam de kinderen/jongeren daarna mee naar de studio om een klein feestje te bouwen. Nadat de deelnemers opgewarmd waren, mochten zij zelf aan de slag met een mix waarbij Dannic en de instructeurs hen individueel ondersteunde. “Het is super cool om het van een echte DJ te leren! Ik vond het echt heel leuk om te doen,” zegt één van de deelnemers met een grote glimlach.

Een steentje bijdragen
Voor het Jeugdcultuurfonds Breda was dit de uitgelezen kans om kinderen te laten zien dat ook DJ- lessen onder de definitie van “cultuur” vallen. “Het is mooi om te zien hoe de kinderen en jongeren zo’n middag beleven. We geven ze hierbij de kans om kennis te maken met cultuur. Het is super dat zo’n bekende DJ als Dannic ons hierbij wil helpen!.” Aldus Hanneke van den Boom, coördinator Jeugdcultuurfonds Breda.
Ook Dannic is erg enthousiast: “Het is heel tof om te doen. Het maakt niet uit hoe ze het doen, maar dat ze ermee aan de slag gaan en ik de kennis een beetje kan overdragen, dat geeft voor mij al veel voldoening. Het was een mooie middag!”

Meer informatie
Ga naar www.jeugdcultuurfonds.nl/breda voor meer informatie over het Jeugdcultuurfonds Breda.

DJ Dannic
Foto Dannic Workshop JCF Breda.Terug naar de vorige pagina