Vier scholen gestrikt voor Giegeldonkse Optocht

Geplaatst op: 10-02-2018 20:33
Vier scholen zijn dit jaar gestrikt voor de Giegeldonkse Optocht:
NBS Burgst Kroeten met startnummer 4
KBS Kievitsloop met startnummer 8
KBS De Werft met startnummer 13
KBS De Driezwing met startnummer 17
De stoet wordt voorafgegaan door Prins Antonîus en Jeugdprins Daniël en hun beider gevolg. Hofkapel Bimde Blaozers en muziekkapel De Fiepers zorgen voor de muzikale omlijsting.
Giegeldonkse Optocht
De leerlingen van NBS Burgst lopen met steekwagentjes waar kijkdozen op staan. Ze laten weten dat ze zich niet laten strikken, want ze kijken liever tv. Aan hun gezichten te zien, denken de leerkrachten daar anders over. Ze maken als C.V. de Spekkies reclame voor hun sponsor, Strikt Food Restaurant, waar onder andere pizza met Strokonie en Strikanie en patat met Strikaise en Strikkery op het menu staan. Het strikte weer staat op de WeerDoos en er is een Spelletjes Show Ezeltje Strikje. Talenten kunnen zich laten strikken in de Talentenshow en de Super Strikt Geheime Surprise Show geeft zijn geheim prijs.
Giegeldonkse Optocht
C.V. De Werftknetters hebben een kanon en de toren van de Grote Kerk meegenomen. Op de toren staan de carnavalsmotto’s van Giegeldonk ‘Loat’oew nie strikke’ en die van Ut Kielegat ‘Ge motter mar op komme’. Ze lopen namelijk ook mee met de Brakkensliert. Er lopen 60 kinderen van KBS De Werft mee met de Giegeldonkse Optocht in rode, gele en groene kielen. Hun Carnavalslied is dit jaar: ‘Top’.
Giegeldonkse Optocht
Toeschouwers die gestrikt worden om de veters te strikken van de schoen die leerlingen van KBS Kievitsloop hen aanreiken, krijgen een veterdiploma. Daar mogen ze trots op zijn.
Giegeldonkse Optocht
Grote oranje schoenen met zwarte veters worden meegesleept en -gedragen door de leerlingen van KBS De Driezwing. Op het grote spandoek staat te lezen ‘Loat’oew door De Driezwing nie wel strikke.’ De veters van de oranje schoenen zijn keurig gestrikt. Niets op aan te merken.
Giegeldonkse Optocht
Hekkensluiter van de Giegeldonkse Optocht is Dùn Bus met als bestemming ‘Giegeldonk on Tour’. Foto’s van de Giegeldonkse Optocht op 10 februari 2018 zijn hier te zien.
Giegeldonkse Optocht

Terug naar de vorige pagina