Onze Mats kwam, zag, overwon en snoerde iedereen de mond

Geplaatst op: 25-02-2018 16:49

`Alleen mensen van wie je écht houdt, kunnen je pijn doen.` Daar moest ik aan denken toen ik het interview met hem in deze krant las. Want hij houdt van NAC, haar supporters, de stad en van zíjn wijk.

Tussen de regels door lees je de hunkering naar erkenning, een vurig verlangen om door `de stad` in de armen gesloten te worden. Mats` slotwoorden spreken voor zich; "Ik ben een jongen van Breda, een jongen van NAC en ben één van hen." Welhaast een smeekbede. Uit de grond van zijn hart. Het ontroerde me.

Maar, man, man, man, wat was `ie zaterdag goed zeg. Gruwelijk goed. De verloren zoon was even terug op zijn geliefde Bredase geboortegrond op korte afstand van zíjn Haagse Beemden. Ogenschijnlijk achteloos liet Seuntjens zien dat hij een grote meneer is geworden. In het Rat Verlegh Stadion regelde hij álles. Het weer, het licht, de muziek, de thee in de rust, maar vooral het tempo van de wedstrijd. Mats` wil was wet, deze anderhalf uur. Dat NAC nog een goal mocht maken, had hij afgesproken met de grabbelende Bizot. Vooruit dan. Vond Mats wel zo netjes.

Lees verder bij BN/DeStem


Mats Seuntjens

Terug naar de vorige pagina