KBS Olympia voorbeeldschool

Geplaatst op: 27-02-2018 09:11

De in Kesteren gelegen basisschool Olympia ontving vorige week in het kader van de IKC tour, die door de Gemeente Breda georganiseerd werd, ruim 60 belangstellenden. (IKC staat voor Integraal Kind Centrum) De bezoekers lieten zich informeren over de wijze waarop Olympia haar IKC vormgeeft binnen de Brede School-formule.

Met behulp van presentaties, een rondleiding en kennismaking met de vele activiteiten van de partners werden de bezoekers geinformeerd. Onder hen ook wethouder Miriam Haagh die haar bewondering tijdens de afsluiting niet onder stoelen of banken schoof. Vooral de mate en kwaliteit van de samenwerking tussen de school en Kober op het gebied van Voor- en Vroegschoolse Educatie (kortweg VVE) werd geroemd. Olympia is binnen Breda koploper op het gebied van VVE.

Daarbij komt dat de Brede School-partners allen in hetzelfde pand gehuisvest zijn. Het activiteitenaanbod wordt waar mogelijk gebundeld, waardoor elke partner de andere versterkt. Daar profiteren niet alleen de leerlingen van, maar de gehele buurt. Het enorme aanbod en de gezamenlijk aanpak oogstte bij de bezoekers veel bewondering.


KBS Olympia
Gebouw Olympia.

KBS Olympia
Partners Olympia.

 

Terug naar de vorige pagina