Feestelijke opening van Ontmoetingscentrum De Sleutel

Geplaatst op: 08-03-2018 15:11
Vanaf 16.00 uur druppelen de eerste genodigden binnen bij Ontmoetingscentrum De Sleutel aan de Vlierenbroek 32. Een tafel is overdekt met zoete en hartige hapjes. Het lijkt wel alsof ze erom staan te springen om opgegeten te worden. In een hoek zit Brown Sugar: twee zangers die zichzelf op de gitaar begeleiden. Ze brengen bekende nummers van onder andere Amy Winehouse en Ben E King. Mensen begroeten elkaar en nemen koffie of thee. Wanneer wethouder Patrick van Lunteren stipt op tijd binnenkomt, zijn er ruim 50 personen aanwezig. Brown Sugar speelt nog wee nummers, zodat Patrick zijn koffie kan opdrinken.
Opening De Sleutel
Dan houdt hij op zijn bekende wijze een korte, pakkende toespraak: “Natasja, je bent er met de Jonge Ondernemende Moeders (J.O.M.) in geslaagd om in tien jaar tijd een geweldig buurthuis neer te zetten. Jullie zijn klein begonnen. Met veel enthousiasme en positiviteit hebben jullie aan jullie droom gewerkt.” Met spijt in zijn stem memoreert hij aan het feit dat de gemeente Breda het plan had opgevat om alle buurthuizen te sluiten. “De Loper konden we niet behouden voor de sloop, onder andere vanwege het asbest dak.”
Opening De Sleutel
Na hem neemt Natasja het woord. Ze bedankt de vele organisaties die haar de afgelopen jaren geholpen hebben: Kinderboerderij De Sik, Grote Broer Haagse Beemden, Centrum voor Jeugd en Gezin, Surplus Welzijn, basisschool Olympia, BewonersComité Muizenberg, J.O.M., Buurt Initiatief Gageldonk. Als haar laatste woorden wegsterven, pakt Mo de microfoon en brengt een aantal Nederlandstalige nummers, aangemoedigd door de aanwezigen. Mo is vanuit Somalië naar Nederland gekomen en is de initiatiefnemer van Kleine Broer Haagse Beemden.
Opening De Sleutel

Terug naar de vorige pagina