Buurthuis Gageldonk

In april 2017 is Stichting Heerlijckheid Gageldonk opgericht met als doel het voormalig buurtcentrum de Beemdentil te gaan exploiteren. De oprichting van Stichting Heerlijkckheid Gageldonk is noodzakelijk geworden nadat in september 2016 de gemeente Breda als eigenaar van het buurthuis en de Stichting Beemdentil, als uitbater overeen kwamen om de bruikleenovereenkomst te beëindigen. Met de oprichting van Stichting Heerlijckheid Gageldonk is ook besloten een nieuwe naam te geven aan het buurthuis. Buurtbewoners kozen toen de naam Buurthuis Gageldonk.

Buurthuis Gageldonk heeft nog steeds als voornaamste doel activiteiten aan te bieden georganiseerd door en voor de buurtbewoners van Gageldonk in het bijzonder en de bewoners van de Haagse Beemden in het algemeen.

Korte historie van het gebouw
De Beemdentil is begin jaren 80 van de vorige eeuw begonnen in een houten noodgebouwtje, gebouwd door het bouwbedrijf Wilma. De wijk Haagse Beemden was toen nog in ontwikkeling. Al snel was er in de gloednieuwe wijk behoefte aan meer ruimte. Een naaiclub en sjoelclub waren de eerste twee verenigingen die gebruik maakten van het buurtcentrum.
Na de kleurrijke zelfbeschilderde keet, die stond op de plaats waar nu het wooncentrum ‘Aardrijk’ staat, is aan de overkant aan de Merodelaan het huidige gebouw gerealiseerd.
Door de jaren heen zijn er verschillende verenigingen en activiteiten ontstaan, die jaren een vast onderkomen hadden in het gebouw.  

Het gebouw
Buurthuis Gageldonk beschikt over twee zalen op de bovenverdieping en vier zalen beneden; Drie die aan elkaar geschakeld zitten, zodat er ook nog twee grotere zalen kunnen ontstaan. Beneden is ook een bar met keuken aanwezig

Het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers met speciale elektrische deuren die van binnenuit en buitenaf bediend worden. Er is ook een grote invalidentoilet.

Buurthuis Gageldonk, Gageldonksepad 5, 4824 PP Breda.
E-mail: contact@buurthuisgageldonk.nl
Tel: 076-8864710
Website: www.buurthuisgageldonk.nl  
Facebook: Buurthuis Gageldonk


Open huis met Nieuwjaarsborrel in Buurthuis Gageldonk

Open huis met Nieuwjaarsborrel in Buurthuis Gageldonk

14-01-2018 21:02
Tegen de gevel van het Buurthuis Gageldonk staan heel wat fietsen. Er komen ook mensen te voet naar de Nieuwjaarsborrel. Er hangen vlaggen en ballonnen bij de ingang. Het bord bij de deur heet iedereen welkom. Binnen worden de activiteiten van de vrijwilligers gepresenteerd:kinderactiviteiten twe... Lees verder
Sinterklaaslampionnenoptocht

Sinterklaaslampionnenoptocht

19-11-2017 13:27
Al voor half zeven komen de eerste ouders met kinderen naar Buurthuis Gageldonk om de lampionnen op te halen. Ieder kind krijgt een roze of blauw kaartje om zijn hals, zodat duidelijk is dat ze betaald hebben. Intussen vallen de eerste buitjes, maar als de stoet zich in gang zet, wordt het droog.... Lees verder
Activiteiten Buurthuis Gageldonk

Activiteiten Buurthuis Gageldonk

23-09-2017 18:06
De Beemdentil heet al een aantal maanden Buurthuis Gageldonk. Het buurthuis is momenteel geopend op:dindsdag: 19.00 - 22,00 uurwoensdag: 13.00 - 21.00 uurdonderdag: 19.00 - 23.00 uurElke dinsdagavond BINGO met geldprijzen: 19.30 - 22.00 uur.Elke laatste vrijdag van de maand: warme maaltijd gevolg... Lees verder
Eerste  |  Vorige  |  Pagina: 1/3  |  Volgende  |  Laatste