Buurthuis Gageldonk

Buurtcentrum de Beemdentil

De Beemdentil is begonnen in  houten noodgebouwtje, gebouwd door het bouwbedrijf Wilma. Al snel was er in de toen gloednieuwe wijk behoefte aan meer ruimte. Een naaiclub en sjoelclub waren de eerste twee verenigingen.

Na de kleurrijke zelfbeschilderde keet, die stond op de plaats waar nu het wooncentrum "Aardrijk" staat , is aan de overkant aan de Merodelaan het huidige gebouw gereedgekomen.

Door de jaren heen zijn er verschillende verenigingen en activiteiten ontstaan, die nog steeds hun plekje vinden in het huidige gebouw.

Het is van binnen geheel omgetoverd tot een kleurrijke omgeving, het grijs heeft plaatsgenomen voor andere kleuren, geel, rood, paars en blauw.

De Beemdentil beschikt over drie zalen op de bovenverdieping en vijf zalen beneden; die aan elkaar geschakeld zitten, zodat er ook nog twee grotere zalen kunnen ontstaan.

Het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelhouders met speciale elektrische deuren van binnenuit en buitenaf. Er is ook een grote invalidentoilet.

De mogelijkheid bestaat nog steeds om met Uw vereniging te komen repeteren of een activiteit te organiseren (denk aan klassefeesten, buurtfeesten of andere wijkgerichte activiteiten). Neem dan gerust contact met de beheerder.

Het is ook mogelijk om als U een erkende gesubsidieerde gebruiker bent, om gratis in een ruimte te kunnen repeteren (subsidie aanvragen bij de gemeente Breda).

Kijk voor de mogelijkheden op: http://www.beemdentil.nl

Activiteiten Buurthuis Gageldonk

Activiteiten Buurthuis Gageldonk

23-09-2017 18:06
De Beemdentil heet al een aantal maanden Buurthuis Gageldonk. Het buurthuis is momenteel geopend op: dindsdag: 19.00 - 22,00 uur woensdag: 13.00 - 21.00 uur donderdag: 19.00 - 23.00 uur Elke dinsdagavond BINGO met geldprijzen: 19.30 - 22.00 uur.Elke laatste vrijdag van de maand: warme maa... Lees verder
Ontwikkelingen huis van de wijk in Gageldonk

Ontwikkelingen huis van de wijk in Gageldonk

17-03-2017 16:53
De avond voor de overdracht van de sleutel door het voormalig bestuur van de Beemdentil komen vertegenwoordigers van de gemeente, het beoogd bestuur van het huis van de wijk in Gageldonk en de nieuwe gebruikers bij elkaar. Wethouder Patrick van Lunteren opent de bijeenkomst. Hoewel hij zegt dat h... Lees verder
Nieuw bestuur Beemdentil in de maak

Nieuw bestuur Beemdentil in de maak

08-12-2016 11:16
Huis aan huis worden in de buurten Kesteren, Gageldonk en Kievitsloop flyers verspreid om buurtbewoners te interesseren voor de bijeenkomst over de toekomst van de Beemdentil. Dat werpt zijn vruchten af: op 7 december zitten er zo’n 60 mensen in het gebouw van Scouting Haagse Beemden. Na ee... Lees verder
Eerste  |  Vorige  |  Pagina: 1/3  |  Volgende  |  Laatste