Fietsen in de wijk

FIETSTOCHT HAAGSE BEEMDEN (± 27 kilometer)

Deze fietsroute is samengesteld en beschikbaar gesteld door de Bethlehemparochie n.a.v. hun 25 jarig bestaan. U kunt de fietsroute op elk willekeurige plaats in de Haagse Beemden starten. Bij onderstaande routebeschrijving is gekozen om bij punt 16 (Texashoeve) te starten en te eindigen.

Veel fietsplezier.

Fietstocht Haagse Beemden en Routekaartje.

Plattegrond Haagse Beemden

Fietsroute van 32 km langs de vier protestantse kerken van DE VIER KRING ( Terheijden, Drimmelen, Made en Lage Zwaluwe)Verder zijn er fietsroutes te vinden via het Fietsroute netwerk.
Het Fietsroutenetwerk is een netwerk van mooie fietswegen, uitgespreid over heel Brabant. Met het Fietsroutenetwerk geniet je van 100% vrijheid en flexibiliteit. Je bepaalt zelf de afstand en de route van je fietstocht.

Wat is het Fietsroutenetwerk?
Het Fietsroutenetwerk is een netwerk van mooie fietswegen, uitgespreid over de hele provincie. Ieder kruispunt van deze fietswegen heeft een nummer. Deze kruispunten worden `knooppunten` genoemd. Op ieder knooppunt staat een paneel met een routekaart. Zo kun je zelf op ieder kruispunt bepalen welke kant je op wilt fietsen, zonder te verdwalen. De route naar het volgende knooppunt staat aangegeven op bordjes langs de weg.

Landelijk netwerk
Het Fietsroutenetwerk houdt niet op bij de provinciegrenzen. Steeds meer regio`s in Nederland leggen fietsroutenetwerken aan. Hierdoor loopt het Brabantse netwerk door in Limburg, België, Zeeland en Zuid-Holland. In Gelderland is het Fietsroutenetwerk nog in ontwikkeling.

Grenzeloze vrijheid
Met het fietsroutenetwerk geniet je van 100% vrijheid en flexibiliteit. Je bepaalt zelf de afstand en de route van je fietstocht. Bovendien kun je die route ieder moment wijzigen, als je toch een rondje meer of minder wilt fietsen. Bij ieder knooppunt kun jezelf  opnieuw een keuze maken. De routebordjes langs de weg wijzen je gemakkelijk de weg over de mooiste wegen van Brabant.Op de kaart
Om het Fietsroutenetwerk te gebruiken heb je geen papieren kaart nodig. Op ieder knooppunt staat een informatiepaneel. Maar om je route vooraf uit te stippelen, kan een plattegrond toch handig zijn. Je vindt de kaarten van het Fietsroutenetwerk op twee manieren:

• Op de grote routekaart van RoutesinBrabant.nl. 
• Op papieren plattegronden. Het Brabantse Fietsroutenetwerk is verdeeld in acht regio’s met acht deelkaarten. Je kunt deze kaarten onder meer kopen bij de Brabantse VVV’s.
• Op je iPhone (zie uitleg hieronder).

Bikepointer
De ANWB verkoopt handige waterdichte kastjes voor op het fietsstuur. Op kartonnen kaartjes in deze ‘Bikepointer’ kun je de volgorde van de knooppuntnummers langs jouw route noteren.

Fietsroutenetwerk op iPhone-app
Je eigen fietsroute kun je nu ook maken via de nieuwe iPhone-applicatie `Fietsen` van de ANWB. Lees alles over de mogelijkheden en de prijs van deze app in het artikel
iPhone-app Fietsen.

Tips of klachten
Het Fietsroutenetwerk is met zorg uitgezet. Toch kunnen er bordjes kapot gaan of zelfs verdwijnen. Er kunnen fouten staan op de routekaarten of je ervaart andere ongemakken. Help ons om de routes goed te onderhouden door je tip of klacht aan ons door te geven. Via onze Meldpunt-pagina kun je aangeven waar de verbetering nodig is.  Ook is het mogelijk om te melden als er een bordje weg is op www.bordjeweg.nl. Alvast bedankt!